De Groene Accountant

Elektrisch rijden

Besteldatum is bepalend!

Elektrisch rijden

Met de aanschaf van een elektrisch voertuig kunt u als ondernemer Milieuinvesteringsaftrek (MIA) claimen. Het bijtellingspercentage in de Loon- en of Inkomstenbelasting is afhankelijk van de Co2 uitstoot maar ook van de regelgeving op het moment van de registratie van het kenteken. Door lange levertijden kan dit een hoger bijtellingspercentage zijn, dan u in eerste instantie wenste …

laden
bart-ros-o5vT_T-HYLc-unsplash
stromer-pedelec-wetgeving-2019-e1541672525733-1024x576
emma-simpson-mNGaaLeWEp0-unsplash

Maar … om gebruik te maken van de MIA voor elektrisch rijden, moet je -binnen drie maanden na ondertekening van de koopovereenkomst- je investering melden bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Bepalend is dus de besteldatum, niet de datum van het kenteken. Daarom is bestellen van een dergelijke auto, toch nog voordelig in 2019 ook al wordt deze pas geleverd in 2020.

Wij kunnen de melding bij het RVO samen met die voor de MIA (voor auto en oplaadpunt) voor je verzorgen! Daarnaast kunnen we voor je uitrekenen hoeveel je auto per jaar kost, en of het voordeliger is om de auto privé dan wel zakelijk te rijden.

Bel 033 210 09 00, mail of bezoek onze contactpagina voor advies.

Terug naar tips